Hartje Stiphout

Tachtig woningen op plek De Greef Textiel in hartje Stiphout

HELMOND – Sinds 2000 wordt er al gepraat over een nieuwe invulling voor het terrein van De Greef in Stiphout. Nooit kwam er iets van. Tot nu. De Helmondse vastgoedontwikkelaars Cedrus en Heesmans zijn sinds december 2020 eigenaar van het perceel van de textielfamilie. Samen met woningbouwvereniging Volksbelang gaan zij er zo’n tachtig woningen bouwen.

Het terrein is ruim een hectare groot en ligt aan de Dorpsstraat, midden in het centrum van Stiphout. Aan de Dorpsstraat zit de stoffenwinkel van De Greef. In de hallen op het terrein erachter huren allerlei bedrijfjes en winkeltjes ruimtes. Die kunnen er voorlopig blijven. Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling verwacht dat over anderhalf tot twee jaar begonnen kan worden met de sloop en nieuwbouw.

 

Tekenen en rekenen
Cedrus en Heesmans werken sinds eind vorig jaar samen aan plannen om het terrein van De Greef te kopen en er een nieuwe bestemming aan te geven. ,,We zijn gaan tekenen en rekenen en er is een moment gekomen dat het voor alle partijen past. Gisteren is het terrein officieel aan ons overgedragen”, zegt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling. ,,Het centrumplan uit 2000 had als doel bedrijven als De Greef weg te krijgen uit de dorpskern. Wij geven nu een vervolg aan die visie met een invulling die is vertaald naar deze tijd”, aldus Hellings.

 

Sociale huur, koop en vrije sector
Het plan van Cedrus en Heesmans voorziet in zo’n tachtig woningen. Volgens Hellings wordt het een mix van vrije sector, betaalbare huur en/of koopwoningen en sociale huurappartementen voor Volksbelang. Die corporatie heeft er al wat grond in bezit.

Samen met de gemeente Helmond wordt gekeken naar de precieze invulling van het terrein: wat kan en mag er allemaal op die plek wat betreft hoogte bijvoorbeeld en welke combinatie van woningen is gewenst en haalbaar.

 

Op het terrein van De Greef in Stiphout – ruim een hectare groot – gaat alles tegen de vlakten en worden tachtig woningen gebouwd.

Eerste schetsen
Er komt een nieuw straatje dat de Dorpsstraat met de Wevestraat gaat verbinden. In het binnengebied komen huizen, groen en speelruimte. Aan de Dorpsstraat blijft waarschijnlijk ook ruimte voor winkeltjes of andere voorzieningen.

Medio 2021 verwacht Hellings de eerste schetsen van het plan te kunnen presenteren.

Bron ED